5000.00TL ve üstü alışverişlerinde KARGO HEDİYE! Detaylar >>

Balın Mucizesi Sizi Tepeden Tırnağa İyileştiriyor!

Balın Mucizesi Sizi Tepeden Tırnağa İyileştiriyor!
Balın Mucizesi Sizi Tepeden Tırnağa İyileştiriyor!

Bal, tabiattan gelen bir güç kaynağıdır. En fazla yarara sahip besinlerden biri olan balı mümkün olduğu kadar sık tüketmek gerekir. B vitamini yönünden oldukça zengin olan besin vücudun bu yöndeki ihtiyacını da giderir. Balın faydaları maddeler halinde incelemek isterseniz bir sonraki başlığımıza göz atabilirsiniz.



Balın Az Bilinen 14 Faydası

  • Ciltte oluşan lekelere bal sürdüğünüz zaman 1 hafta içinde büyük bir gelişme görebilirsiniz. Bu süre sonunda cildiniz daha parlak ve temiz bir görünüme kavuşur. Ayrıca nem oranı da artar.
  • Balın faydaları cilde de pozitif etkiler bırakmaktadır. Haftada 1 kere cilde yüz maskesi uygulandığı zaman gözle görülür biçimde fark sağlanır. 1 tatlı kaşığı bal, şeker ve limon suyu karıştırılarak maske elde edilir. Karışımı yumuşak şekilde cilde sürüp 20 dakika bekletmek gerekir. Daha sonra ılık su ile temizlenir.
  • Balın saça birçok faydası vardır. Yapısındaki nemlendirici özellik saça sağlık verir ve kırılmalara karşı korur. Kepeklenmeyi önler ve hacmini arttırır.
  • Saçın dökülmesini önler ve daha hızlı uzamasını destekler. Banyonun sonlarına doğru hafif su ile birlikte saçlara uygulanması ve sonrasında durulanması büyük fark yaratır.
  • Haftada bir uygulanacak saç bakım maskesi ile saç görünümü önemli derecede iyileşir. Yumurta sarısını çırptıktan sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı organik bal ekleyip oluşan karışımı saçta 30 dakika bekletince iyi bir sonuç elde edilir.
  • Bal bedene güç ve enerji verdiği için cinsellikteki performansı olumlu yönde etkiler. Cinsel birlikteliklerin daha uzun sürmesini destekler. Saf balın afrodizyak etkisi yoktur; ancak Malezya Balı isimli özel bir türde bu etki görülür.
  • Balın beyne faydaları da bulunmaktadır. Bal içerisindeki kalsiyum sayesinde beynin daha verimli çalışmasına yardımcı olur ve hafızayı güçlendirir.
  • Şifalı besin balın gözün görme gücüne de olumlu etkisi vardır. Nar suyu ile karıştırıldıktan sonra göze sürme gibi çekilmesi sonucunda daha keskin ve iyi görmek mümkün olur.
  • Zencefilli balın faydaları özellikle solunum yollarını olumlu yönde etkiler. Astıma karşı etkilidir.
  • Balın mideye etkisi olumlu yöndedir ve sindirimi kolaylaştırır.
  • Her gün tarçın ve bal karışımı tüketmek diyet yapmak isteyenler için pratik ve sağlıklı bir yöntemdir. Karışım metabolizmayı hızlandırır ve şeker isteğini azaltır. Antibiyotik yerine kullanılan karışım bağışıklık sistemini de düzenler.
  • Balın faydaları Saraçoğlu tarafından da vücut direncini artırma konusu çerçevesinde incelenmiştir. İbrahim Saraçoğlu 3 gün süresince sabah, öğle ve akşam yenecek 1 kaşık balın hastalıklara karşı koruma kalkanı oluşturacağını söylemektedir. Gün boyunca bal dışında su, kızarmış doğal ekmek atıştırılmasını önermektedir.
  • Balın faydaları doktor ve diyetisyenler tarafından da vurgulanmaktadır. Petek balın faydaları büyüktür. Rahatlatıcı özelliği ile uykusuzluğa iyi gelen bal, alerjik hastalıkların etkilerini de azaltır.
  • Balın akciğere faydaları da bulunmaktadır. Bal tükettiğinizde akciğeriniz beslenir ve çeperlerinin esnekliği de artar. Benzer etkiler mide ve pankreas için de geçerlidir.

 

Balın Kalorisi ve Besin Değeri Nedir?

  • Tam bir antioksidan özelliği gösteren mucize ürün balın besin değeri yüksektir ve bu yönü balın özellikleri arasında önemli bir konumdadır.
  • Balın 100 gramında 304 kalori bulunur. Bir tatlı kaşığı balın protein değeri de ortalamaya göre yüksek olarak görülebilir.
  • Balın besin değeri içinde yer alanlara bakıldığında karbonhidrat oranının fazla olduğu dikkat çeker. 100 gram balda 82 g karbonhidrat vardır.
  • Yanı sıra 0.3 g protein, 6 mg kalsiyum, 2 mg magnezyum, 4 mg sodyum ve 52 mg potasyum içerir.
  • Ayrıca 100 gramında 0,5 mg C vitamini bulunur. Bu da bal tüketenlerin vücut gelişimine ve enerjisine katkı sağlar.


Balın Çeşitleri Nelerdir?

  • Tam bir bereket kaynağı olan balın dünya çapında birçok farklı türü bulunmaktadır.
  • Balın özellikleri düşünüldüğü zaman çeşitlerine göre farklı yönleri görülür.
  • Başlıca bazı türleri kolay bulunmaları ve popülerlikleri ile ön plana çıkar.
  • Bunlardan biri olan çam balı ağaçlardan elde edilmesi ile fark yaratır ve Akdeniz, Ege civarlarında sık görülür.
  • En iyi bal türü sorusuna genellikle Anzer balı şeklinde cevap verilir.
  • Rize bölgesindeki çiçeklerin polenlerinden üretilen bal, tadı ile dikkat çeker ve birçok hastalığı tedavi eder.
  • Vitamini bol olan kestane balı da önemli bir çeşittir.
  • Meyvelerin C vitaminini bünyesinde barındıran narenciye balı meyvemsi tadı ile dikkat çeker.
  • Tüm bal çeşitleri sağlıklıdır ama en çok kekik balı sindirim sistemine olumlu etki yapar. Yayla çiçeği balı ise en sık görülen ve günlük hayatta en fazla tüketilen bal türüdür. Sinir sistemini güçlendirir.



Balın İyisi Nasıl Anlaşılır?

  • Piyasada birçok farklı bal çeşidi yer almaktadır.
  • Gerçek petek bal ya da kaliteli markaya sahip olan balları tercih etmek iyi bir karardır.
  • Bu çeşitler satın alındığı zaman daha fazla fayda sağlanır ve tatları da daha iyidir.
  • Peki, balın gerçeği nasıl anlaşılır?
  • Ürünün iyi olduğunu tespit etmenin bazı yöntemleri vardır.
  • Soğuk havalarda donma görülmeyen balın sahte olduğu anlaşılır.
  • Gerçek balın kavanozunda donma gözlemlenmelidir.
  • Bal renginden de gerçek olup olmadığı konusunda karar verilir. Gerçek bal sahte bala göre biraz daha koyu olur. Ayrıca gerçek bal kaşıkla alınırken kesintisiz ve akışkan şekilde gelir.
  • Doğal balın faydaları elbette katkı maddeleri bulunduran ya da doğal olmayan yollarla üretilenlere göre çok daha fazladır.
Blog Tüm Blog İçerikleri
Sık Sorulan Sorular
Naturel Sızma Zeytinyağı Nedir?

Natürel sızma zeytinyağı %0.8 serbest yağ asidi oranının altında üretilen zeytinyağıdır.

Kaliteli natürel sızma zeytinyağının International Olive Council’e (IOC) göre üç pozitif özelliği vardır; meyvemsilik, acılık ve yakıcılık. Meyvemsilik, zeytinin türüne göre elde edilen zeytinyağının karakteristik aromasıdır. Acılık, zeytinyağının baharatımsı tadı olarak nitelendirilir, biber acılığı değil, bitter çikolata veya roka acılığı olarak düşünülebilir. Yakıcılık ise yağın boğazda bıraktığı yakma hissini ifade eder.

Bu özelliklerin zeytinyağında bulunması, yağın kötülüğünü değil besin değeri ve niteliği açısından zenginliğini yansıtmaktadır.

Sağlık İçin Sabah Aç Karnına Günde Ne Kadar Zeytinyağı Tüketmeliyim?

Elbette bu konuda doktorunuza da danışarak ilerleyebilirsiniz. Ancak sabahları 20 ml olarak tüketmeniz yeterli olacaktır.

En İdeal Tüketim Süresi Ne Kadardır?

Isı, ışık ve oksijenle temas etmeyen bir yerde zeytinyağını maksimum 1 yıl içerisinde tüketmek faydalı olacaktır.

Zeytinyağının Dibindeki Tortu Neden Olur?

Zeytinden doğal yöntemler (sadece kırma,yoğurma, santrifüj gibi fiziksel ve mekanik etkiler)ile zeytinyağı elde edilirken bir miktar zeytin meyvesi partikülleri zeytinyağı içinde askıda kalır. Filtreden geçirilmiş yağın içinde ilk başta görünmeyecek kadar bulunan partiküller, 2-3 ay içerisinde konulan ambalajın (şişe-teneke) dibinde çamurumsu görüntü yaratacak etkide olur. Çoğu kişi bu şekilde eline geçmiş yağın bozulmuş, çürümüş, küflenmiş olduğunu düşünür. Halbuki zeytinyağının doğasında bu tortu vardır. Filtrelenmemiş natürel sızma ve yahut natürel zeytinyağı satın aldığınız takdirde, ambalajın dibinde oluşacak olan çamurumsu tortu çok normaldir, yağınız doğal bir zeytinyağıdır.

Zeytinyağını Nasıl Muhafaza Etmeliyim?

Zeytinyağını en iyi koruma yöntemi; hava almayan koyu renk veya tamamen mat cam şişelerde, güneş ışığı görmeyecek kuru ve serin bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmektir.

Bu sayede zeytinyağı daha uzun süre taze kalacaktır. Mevsim koşullarından dolayı zeytinyağını buzdolabında da saklayabilirsiniz ancak kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelidir çünkü zeytinyağı donabilir. Donup çözülmesi kalitesini etkilememektedir.

Tüm Sık Sorulan Sorular
Müşteri Deneyimleri