5000.00TL ve üstü alışverişlerinde KARGO HEDİYE! Detaylar >>

Koç Vadisi Zeytinyağı ile Yapabileceğiniz Pratik Yemek Tarifleri

Koç Vadisi Zeytinyağı ile Yapabileceğiniz Pratik Yemek Tarifleri
Koç Vadisi Zeytinyağı ile Yapabileceğiniz Pratik Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı yemekler kolay sindirilebilir ve hafif yapısı ile sofralarınıza farklılık katmayı başarıyor. Günün her saatinde farklı yemeklerde karşınıza çıkan zeytinyağı ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Zeytinyağı ile yapabileceğiniz klasik ya da pratik yemekler arıyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz. 

Zeytinyağlı İç Bakla

Zeytinyağlı yemeklerle hafif bir ara öğün ya da akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız iç bakla tam size göre. Pratik ve lezzetli iç bakla yemeğini zeytinyağı ile tatlandırarak sevdiklerinize harika bir sofra hazırlayabilirsiniz. İç bakla yemeği için gereken her şeyi şöyle sıralayabiliriz; 

  • 600 gr iç bakla 
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ( damak zevkinize göre artırabilirsiniz)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı su 

Üzeri için: 1 çay bardağı zeytinyağı ve yarım demet dereotu

Geniş bir tencereye soğan ve sarımsakları ekleyip kavurarak iç bakla için ilk adımı atabilirsiniz. Daha sonra iç baklaları ekleyerek birkaç dakika daha kavurabilir ve üzerine suyunu ekleyebilirsiniz. Son olarak tuzunu ve şekerini ilave ederek 15- 20 dakika  pişmeye bırakabilirsiniz. En son aşamada yemeği dinlendirip daha sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. 


Zeytinyağı ile Kinoa!

Her sofranın vazgeçilmezi olan salatalar sosları ile birlikte farklı ve doyurucu bir lezzet halini alıyor. Bu sosa anlam katan malzemelerden biri de zeytinyağı. Zeytinyağlı kinoa ile doyurucu bir lezzet arıyorsanız bu tarif tam size göre;

  • 1 su bardağı kinoa
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tuz 
  • Zeytinyağı 
  • Yarım demet fesleğen 
  • Nar ekşisi
  • Taze nane

Kinoa ve bezelyeleri ayrı tencerede haşlayarak bu keyifli tarife başlayabilirsiniz. Sonrasında haşlanan ürünleri ılımaya bırakıp, bir kâsede birleştirebilirsiniz. Daha sonra enfes zeytinyağı başta olmak üzere diğer malzemeleri katarak tarifi tamamlayabilirsiniz. 


Klasiklerin Dışına Çıkmak İsteyenlere Soğan Dolması!

Basit ve yoğun malzemelerle sofralara son dokunuşu yapan yemeklerin içinde çoğunlukla zeytinyağı yer alıyor. Aradığınız lezzetle pratikliği buluşturan soğan dolması da bunlardan biri. Zeytinyağı ile bezenmiş soğan dolması için gereken her şeyi aşağıda bulabilirsiniz; 

  • 6 adet soğan ( kişi sayısına göre artırabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı sumak 
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet domates
  • 1,5 su bardağı su 
  • Yarım demet taze nane ve maydanoz
  • Kuru nane

Soğan ve zeytinyağını tavada buluşturarak yemeğin yapımına başlayabilirsiniz. Kavrulan soğanların üzerine pirinç ve baharatları ekleyerek işleme devam edin. Rendelenmiş domatesleri de pirinçle buluşturarak kavurun ve suyunu ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edebilirsiniz. En son kıyılmış maydanozlarla  pirinci buluşturabilirsiniz. Bu aşamadan sonra dolduracağınız soğanları soyun ve 10 dk. haşlayın. Daha sonra soğanların içini açarak harcınızı ekleyebiliriniz. Dolmaların üzerine salçalı bir sos yaparak gezdirin ve 25 dakika boyunca pişirmeye bırakın. Bu sürenin sonunda enfes zeytinyağı lezzeti sizi bekliyor olacak. 

Blog Tüm Blog İçerikleri
Sık Sorulan Sorular
Naturel Sızma Zeytinyağı Nedir?

Natürel sızma zeytinyağı %0.8 serbest yağ asidi oranının altında üretilen zeytinyağıdır.

Kaliteli natürel sızma zeytinyağının International Olive Council’e (IOC) göre üç pozitif özelliği vardır; meyvemsilik, acılık ve yakıcılık. Meyvemsilik, zeytinin türüne göre elde edilen zeytinyağının karakteristik aromasıdır. Acılık, zeytinyağının baharatımsı tadı olarak nitelendirilir, biber acılığı değil, bitter çikolata veya roka acılığı olarak düşünülebilir. Yakıcılık ise yağın boğazda bıraktığı yakma hissini ifade eder.

Bu özelliklerin zeytinyağında bulunması, yağın kötülüğünü değil besin değeri ve niteliği açısından zenginliğini yansıtmaktadır.

Sağlık İçin Sabah Aç Karnına Günde Ne Kadar Zeytinyağı Tüketmeliyim?

Elbette bu konuda doktorunuza da danışarak ilerleyebilirsiniz. Ancak sabahları 20 ml olarak tüketmeniz yeterli olacaktır.

En İdeal Tüketim Süresi Ne Kadardır?

Isı, ışık ve oksijenle temas etmeyen bir yerde zeytinyağını maksimum 1 yıl içerisinde tüketmek faydalı olacaktır.

Zeytinyağının Dibindeki Tortu Neden Olur?

Zeytinden doğal yöntemler (sadece kırma,yoğurma, santrifüj gibi fiziksel ve mekanik etkiler)ile zeytinyağı elde edilirken bir miktar zeytin meyvesi partikülleri zeytinyağı içinde askıda kalır. Filtreden geçirilmiş yağın içinde ilk başta görünmeyecek kadar bulunan partiküller, 2-3 ay içerisinde konulan ambalajın (şişe-teneke) dibinde çamurumsu görüntü yaratacak etkide olur. Çoğu kişi bu şekilde eline geçmiş yağın bozulmuş, çürümüş, küflenmiş olduğunu düşünür. Halbuki zeytinyağının doğasında bu tortu vardır. Filtrelenmemiş natürel sızma ve yahut natürel zeytinyağı satın aldığınız takdirde, ambalajın dibinde oluşacak olan çamurumsu tortu çok normaldir, yağınız doğal bir zeytinyağıdır.

Zeytinyağını Nasıl Muhafaza Etmeliyim?

Zeytinyağını en iyi koruma yöntemi; hava almayan koyu renk veya tamamen mat cam şişelerde, güneş ışığı görmeyecek kuru ve serin bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmektir.

Bu sayede zeytinyağı daha uzun süre taze kalacaktır. Mevsim koşullarından dolayı zeytinyağını buzdolabında da saklayabilirsiniz ancak kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelidir çünkü zeytinyağı donabilir. Donup çözülmesi kalitesini etkilememektedir.

Tüm Sık Sorulan Sorular
Müşteri Deneyimleri