5000.00TL ve üstü alışverişlerinde KARGO HEDİYE! Detaylar >>

KOÇ VADİSİ

Kırk bin senedir bu toprakların insanlarına yoldaşlık etmiş bazen gölgesini bazen meyvesini sunmuş bu kadim dostun hikâyesini sevgi ve saygıyla paylaşmak sofralarınıza sunmak üzere yola çıktık.

Zeytinliğin ilk mahsullerini özenle toplayıp saf ve doğal zeytinyağı olarak sizlere ulaştırmaya başladık. Koç Vadisi Zeytinyağlarını minnetle, afiyetle, sağlıkla ve gönül rahatlığıyla tüketerek doğadan karşılıksız olarak akan bu doğal yağ selini sizlerle de buluşturmaya ve bu farkındalığa herkesi ortak etmeye karar verdik.

Üretimimiz esnasında kasıtlı olarak hiçbir ağaca, zeytine veya canlıya zarar vermiyoruz. Koç Vadisi tamamen Türk malıdır. Hiçbir katkı maddesi, kimyasal ve işleme olmadan sadece kendi bahçelerimizden elde ettiğimiz zeytinlerinin mucizevi suyudur!


‘SÜPER BİR SEN İÇİN; BENİMLE SAĞLIĞA EŞLİK ET’

Koç Vadisi zeytinyağını diğer yağlardan ayıran en önemli unsur coğrafi özelliğidir. Denize dik yükselen dağların coğrafi yapısı ile oluşan zeytinin ana vatanı Batı Anadolu’nun Çal dağı ve Marmara gölü arasında kalan özel bir iklime sahip kendi tarlalarımız dan bin bir emekle ürettiğimiz Trilye, Domat, Tekir, Edremit çeşidi zeytinler, gerek ideal yüksekliği, gerek toprak yapısı ve diğer iklim koşulları, gerekse çevresinde yer alan ağaç çeşitliliği nedeni ile yüksek polifenol ve yoğun meyvemsiliğe sahip zeytinyağları vermektedir.

Koç Vadisi Zeytinyağı üretirken soğuk sıkım tekniğini kullanıyoruz. Soğuk sıkım, zeytinin içeriğinde yer alan faydalı vitamin ve minerallerin en az kayıpla yağa dönüştürülmesini sağlayan bir yöntem. Bu yöntemle çıkarılan yağ, özellikle erken hasat döneminde toplanan zeytinlerin 27°C ile 30°C derecenin altında sıkılmasıyla elde ediliyor.

İşin püf noktalarından biri ısı, çünkü ısı ne kadar düşük ve sıkım ne kadar çabuk olursa yağ da o kadar kaliteli oluyor.

Buradaki bir diğer önemli nokta “Polifenol” sağlık bileşeninin erken dönemde hasat edilen zeytinlerin içeriğinde yoğun miktarda bulunması. Soğuk sıkım tekniği ile bu sağlık bileşeni korunarak yağa aktarılıyor. Soğuk sıkım zeytinyağları sabah kahvaltılarında, her öğün yemeklere eşlik edecek salatalara ekleyerek ya da soğuk zeytinyağlıların hazırlanmasında kullanılabilir. Diğer yağlar gibi midede değil bağırsakta çözüldüğü ve içeriğindeki asit miktarı yoğun olmadığı için sindirim sistemini rahatlatıyor.

Sağlığınız için buradayız..
Barış, Sevgi ve Umut için üretmeye devam edeceğiz.

Sevim Sayal

Blog Tüm Blog İçerikleri
Sık Sorulan Sorular
Naturel Sızma Zeytinyağı Nedir?

Natürel sızma zeytinyağı %0.8 serbest yağ asidi oranının altında üretilen zeytinyağıdır.

Kaliteli natürel sızma zeytinyağının International Olive Council’e (IOC) göre üç pozitif özelliği vardır; meyvemsilik, acılık ve yakıcılık. Meyvemsilik, zeytinin türüne göre elde edilen zeytinyağının karakteristik aromasıdır. Acılık, zeytinyağının baharatımsı tadı olarak nitelendirilir, biber acılığı değil, bitter çikolata veya roka acılığı olarak düşünülebilir. Yakıcılık ise yağın boğazda bıraktığı yakma hissini ifade eder.

Bu özelliklerin zeytinyağında bulunması, yağın kötülüğünü değil besin değeri ve niteliği açısından zenginliğini yansıtmaktadır.

Sağlık İçin Sabah Aç Karnına Günde Ne Kadar Zeytinyağı Tüketmeliyim?

Elbette bu konuda doktorunuza da danışarak ilerleyebilirsiniz. Ancak sabahları 20 ml olarak tüketmeniz yeterli olacaktır.

En İdeal Tüketim Süresi Ne Kadardır?

Isı, ışık ve oksijenle temas etmeyen bir yerde zeytinyağını maksimum 1 yıl içerisinde tüketmek faydalı olacaktır.

Zeytinyağının Dibindeki Tortu Neden Olur?

Zeytinden doğal yöntemler (sadece kırma,yoğurma, santrifüj gibi fiziksel ve mekanik etkiler)ile zeytinyağı elde edilirken bir miktar zeytin meyvesi partikülleri zeytinyağı içinde askıda kalır. Filtreden geçirilmiş yağın içinde ilk başta görünmeyecek kadar bulunan partiküller, 2-3 ay içerisinde konulan ambalajın (şişe-teneke) dibinde çamurumsu görüntü yaratacak etkide olur. Çoğu kişi bu şekilde eline geçmiş yağın bozulmuş, çürümüş, küflenmiş olduğunu düşünür. Halbuki zeytinyağının doğasında bu tortu vardır. Filtrelenmemiş natürel sızma ve yahut natürel zeytinyağı satın aldığınız takdirde, ambalajın dibinde oluşacak olan çamurumsu tortu çok normaldir, yağınız doğal bir zeytinyağıdır.

Zeytinyağını Nasıl Muhafaza Etmeliyim?

Zeytinyağını en iyi koruma yöntemi; hava almayan koyu renk veya tamamen mat cam şişelerde, güneş ışığı görmeyecek kuru ve serin bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmektir.

Bu sayede zeytinyağı daha uzun süre taze kalacaktır. Mevsim koşullarından dolayı zeytinyağını buzdolabında da saklayabilirsiniz ancak kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelidir çünkü zeytinyağı donabilir. Donup çözülmesi kalitesini etkilememektedir.

Tüm Sık Sorulan Sorular
Müşteri Deneyimleri