5000.00TL ve üstü alışverişlerinde KARGO HEDİYE! Detaylar >>

Nasıl Başladık?

"Her şey pırıl pırıl bir eylül sabahı bu eşsiz ağaçları görmem ile başladı. Kollarımla kavrayamadığım kadar kalın gövdeli ağaçları, rüzgarda renk değiştiren yaprakları, ferahlığı, kokusu ile mucizevi bir bahçeydi. Görmüş geçirmiş, sağlıkla yaşlanmış, ama her ne olursa olsun dimdik ayakta duran insanlar gibi ilham veren zeytin ağaçları.Her gün ve her hasatta nasıl olduklarını merak edeceğimiz "ölmez ağaç"larımız vardı.


Doğa'nın bize verdiklerini bozmadan, kirletmeden, özenle işleyerek sağlığa en faydalı şekli ile üretmeyi en önemli işimiz haline getirdik.

‘BİR ZEYTİN AĞACI GİBİ BİN YILLIK SAĞLIK!’

 

Doğru yöntemlerle işlenmiş natürel sızma zeytinyağı hem eşsiz bir gıda hem de sağlıklı bir ilaçtır. Bu mucizevi gıdayı günlük yaşamımıza katılımını sağlamanın ise birçok püf noktası vardır.

Natürel sızma zeytinyağı beslenme kültürümüzün en önemli unsurlarından biri. Dünyada sağlıklı ve hafif beslenme deyince akla ilk gelen Akdeniz diyeti ve tabi ki başrolde natürel sızma zeytinyağı gelmektedir.
 

Bazı coğrafyalarda farklı yağ türleri ön plana çıkıyor, bu da yemek kültürünü etkiliyor. Ancak günümüzde farklı diyet akımları ve sağlıklı beslenme bilincinin artmasıyla beraber natürel sızma zeytinyağı neredeyse tüm coğrafyalarda giderek popülerleşiyor. Bazı ülkelerde zeytinyağı üretimi neredeyse hiç olmamasına rağmen, kişi başı zeytinyağı tüketimi Akdeniz ülkelerine yaklaşıyor. Bu nedenle her yıl belli miktarda ve farklı kalitede üretilen zeytinyağı, özellikle de natürel sızma zeytinyağı giderek daha değerli hale geliyor.

Blog Tüm Blog İçerikleri
Sık Sorulan Sorular
Naturel Sızma Zeytinyağı Nedir?

Natürel sızma zeytinyağı %0.8 serbest yağ asidi oranının altında üretilen zeytinyağıdır.

Kaliteli natürel sızma zeytinyağının International Olive Council’e (IOC) göre üç pozitif özelliği vardır; meyvemsilik, acılık ve yakıcılık. Meyvemsilik, zeytinin türüne göre elde edilen zeytinyağının karakteristik aromasıdır. Acılık, zeytinyağının baharatımsı tadı olarak nitelendirilir, biber acılığı değil, bitter çikolata veya roka acılığı olarak düşünülebilir. Yakıcılık ise yağın boğazda bıraktığı yakma hissini ifade eder.

Bu özelliklerin zeytinyağında bulunması, yağın kötülüğünü değil besin değeri ve niteliği açısından zenginliğini yansıtmaktadır.

Sağlık İçin Sabah Aç Karnına Günde Ne Kadar Zeytinyağı Tüketmeliyim?

Elbette bu konuda doktorunuza da danışarak ilerleyebilirsiniz. Ancak sabahları 20 ml olarak tüketmeniz yeterli olacaktır.

En İdeal Tüketim Süresi Ne Kadardır?

Isı, ışık ve oksijenle temas etmeyen bir yerde zeytinyağını maksimum 1 yıl içerisinde tüketmek faydalı olacaktır.

Zeytinyağının Dibindeki Tortu Neden Olur?

Zeytinden doğal yöntemler (sadece kırma,yoğurma, santrifüj gibi fiziksel ve mekanik etkiler)ile zeytinyağı elde edilirken bir miktar zeytin meyvesi partikülleri zeytinyağı içinde askıda kalır. Filtreden geçirilmiş yağın içinde ilk başta görünmeyecek kadar bulunan partiküller, 2-3 ay içerisinde konulan ambalajın (şişe-teneke) dibinde çamurumsu görüntü yaratacak etkide olur. Çoğu kişi bu şekilde eline geçmiş yağın bozulmuş, çürümüş, küflenmiş olduğunu düşünür. Halbuki zeytinyağının doğasında bu tortu vardır. Filtrelenmemiş natürel sızma ve yahut natürel zeytinyağı satın aldığınız takdirde, ambalajın dibinde oluşacak olan çamurumsu tortu çok normaldir, yağınız doğal bir zeytinyağıdır.

Zeytinyağını Nasıl Muhafaza Etmeliyim?

Zeytinyağını en iyi koruma yöntemi; hava almayan koyu renk veya tamamen mat cam şişelerde, güneş ışığı görmeyecek kuru ve serin bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmektir.

Bu sayede zeytinyağı daha uzun süre taze kalacaktır. Mevsim koşullarından dolayı zeytinyağını buzdolabında da saklayabilirsiniz ancak kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelidir çünkü zeytinyağı donabilir. Donup çözülmesi kalitesini etkilememektedir.

Tüm Sık Sorulan Sorular
Müşteri Deneyimleri