5000.00TL ve üstü alışverişlerinde KARGO HEDİYE! Detaylar >>

Sık Sorulan Sorular

Naturel Sızma Zeytinyağı Nedir?

Natürel sızma zeytinyağı %0.8 serbest yağ asidi oranının altında üretilen zeytinyağıdır.

Kaliteli natürel sızma zeytinyağının International Olive Council’e (IOC) göre üç pozitif özelliği vardır; meyvemsilik, acılık ve yakıcılık. Meyvemsilik, zeytinin türüne göre elde edilen zeytinyağının karakteristik aromasıdır. Acılık, zeytinyağının baharatımsı tadı olarak nitelendirilir, biber acılığı değil, bitter çikolata veya roka acılığı olarak düşünülebilir. Yakıcılık ise yağın boğazda bıraktığı yakma hissini ifade eder.

Bu özelliklerin zeytinyağında bulunması, yağın kötülüğünü değil besin değeri ve niteliği açısından zenginliğini yansıtmaktadır.

Sağlık İçin Sabah Aç Karnına Günde Ne Kadar Zeytinyağı Tüketmeliyim?

Elbette bu konuda doktorunuza da danışarak ilerleyebilirsiniz. Ancak sabahları 20 ml olarak tüketmeniz yeterli olacaktır.

En İdeal Tüketim Süresi Ne Kadardır?

Isı, ışık ve oksijenle temas etmeyen bir yerde zeytinyağını maksimum 1 yıl içerisinde tüketmek faydalı olacaktır.

Zeytinyağının Dibindeki Tortu Neden Olur?

Zeytinden doğal yöntemler (sadece kırma,yoğurma, santrifüj gibi fiziksel ve mekanik etkiler)ile zeytinyağı elde edilirken bir miktar zeytin meyvesi partikülleri zeytinyağı içinde askıda kalır. Filtreden geçirilmiş yağın içinde ilk başta görünmeyecek kadar bulunan partiküller, 2-3 ay içerisinde konulan ambalajın (şişe-teneke) dibinde çamurumsu görüntü yaratacak etkide olur. Çoğu kişi bu şekilde eline geçmiş yağın bozulmuş, çürümüş, küflenmiş olduğunu düşünür. Halbuki zeytinyağının doğasında bu tortu vardır. Filtrelenmemiş natürel sızma ve yahut natürel zeytinyağı satın aldığınız takdirde, ambalajın dibinde oluşacak olan çamurumsu tortu çok normaldir, yağınız doğal bir zeytinyağıdır.

Zeytinyağını Nasıl Muhafaza Etmeliyim?

Zeytinyağını en iyi koruma yöntemi; hava almayan koyu renk veya tamamen mat cam şişelerde, güneş ışığı görmeyecek kuru ve serin bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmektir.

Bu sayede zeytinyağı daha uzun süre taze kalacaktır. Mevsim koşullarından dolayı zeytinyağını buzdolabında da saklayabilirsiniz ancak kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelidir çünkü zeytinyağı donabilir. Donup çözülmesi kalitesini etkilememektedir.

Zeytinler Toplandıktan Kaç Saat Sonra Sıkma İşlemi Gerçekleşiyor?

Zeytinler toplandıktan sonra 4-12 saat arasında soğuk sıkıma gitmektedir.

Zeytinlerin Soğuk Sıkımı Kaç Derecede Gerçekleşiyor?

Soğuk sıkım derecesi 27°C ile 30°C arasında gerçekleşmektedir.

Meyvemsi Tadı ve Kokusu Nasıl Elde Ediliyor?

Ürünlerimiz soğuk sıkım ve natürel sızma zeytinyağlarıdır.

Ürünlerimiz sıkılırken sadece zeytinler sıkılmaktadır. İçeriğinde katkı maddesi veya tatlandırıcı bulunmamaktadır. Ürün detaylarında bahsi geçen meyvemsi tat ve koku notaları, zeytinyağının kendine has olan tat ve kokusunu tarif etmek amacıyla kullanılmaktadır. 

Zeytinin erken hasat edilmesine ve türüne göre değişim göstermektedir. Bu yalnızca zeytinlerin soğuk sıkılması ile elde edilmektedir. Böylelikle çimensi ve meyvemsi tat ve koku notaları ortaya çıkmaktadır.Bu içinde herhangi bir meyve olduğu anlamına gelmemektedir. Sadece kokuyu ve tadı tarif edebilmek adına kullandığımız tabirlerdir.

Serbest Yağ Asidi Oranı Nedir?

Uluslararası Zeytin Konseyi’ne (IOC) göre natürel sızma zeytinyağı (extra virgin olive oil) her 100 gramında en fazla 0.8 gram serbest yağ asidi (oleik asit) bulunan zeytinyağını tarif eder. Kısaca serbest yağ asidi oranı (free fatty acidity level) %0.8’in altında olan ve çeşitli duyusal standartlara uyan zeytinyağları natürel sızma zeytinyağıdır.

Serbest yağ asidi oranı, halk arasında asitlik, dizem olarak da kullanılır. Fakat pH asiditesiyle karıştırılmamalıdır, zira zeytinyağındaki serbest yağ asidi oranı ile asit-baz dengesinin bir ilgisi yoktur.

Zeytinyağı Donar Mı?

Ülkemizde gerçek zeytinyağının mutlaka dolapta donması gerektiğine, donmuyorsa içinde katkı maddesi veya tağşiş olduğuna dair yaygın bir inanış vardır.

 

Oysa zeytinyağının donup donmaması asla belirteci değildir.

 

Bazı zeytinyağları donar bazıları donmayabilir. Bazıları +12 C de bazıları + 4 C de donabilir.

 

Zeytinyağı normal şartlarda belirli bir sıcaklık (genelde +7derece) altında donar. Ama o yağı muhafaza şekliniz ve yağın kimyasal özellikleri bazı durumlarda belirtilen derecelerin altında dahi donmanın yaşanmamasına sebep olur.Donmayan zeytinyağı hakiki değil midir demek doğru bir yaklaşım olmaz. Kalite ve hakikilik değerlendirmesi salt olarak donma üzerinden yapılmamalıdır.

Kapıda Ödeme Seçeneğiniz Var mı?

Maalesef kapıda ödeme seçeneğimiz bulunmamaktadır.

Siparişim Nasıl Paketleniyor?

Şişeler kutularında sağlam bir şekilde gönderilmektedir.

Hangi Kargo Firması İle Çalışıyorsunuz?

Yurtiçi Kargo firması ile çalışmaktayız.

Kargonuzu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kargonuzu teslim almadan önce lütfen hem dış ambalajını, hem de içini kargo personelinin yanında açarak kontrol ediniz. Kargonun ezik, yırtılmış, kırılmış, paslı vb. gibi hasarlı olduğu durumlarda, kargo görevlisine mutlaka hasar tespit tutanağı tutturunuz ve bu tutanakla birlikte, kargoyu teslim almadan iadesini isteyiniz. Teslim aldığınız ürünlerin orijinal ambalajlarını atmayınız. İade veya değiştirme yaparken bu orijinal ambalajla geri gönderiniz.

Siparişim Kaç Gün Sonra Kargoya Verilmektedir?

Operasyonel yoğunluk olmadığı sürece saat 12:00 kadar verilen siparişleri iş günü içerisinde kargoya teslim etmekteyiz.

Siparişimi Nasıl Takip Edebilirim?

Siparişiniz kargoya verildikten sonra kargo takip numarası size mail olarak iletilmektedir.

Blog Tüm Blog İçerikleri
Sık Sorulan Sorular
Naturel Sızma Zeytinyağı Nedir?

Natürel sızma zeytinyağı %0.8 serbest yağ asidi oranının altında üretilen zeytinyağıdır.

Kaliteli natürel sızma zeytinyağının International Olive Council’e (IOC) göre üç pozitif özelliği vardır; meyvemsilik, acılık ve yakıcılık. Meyvemsilik, zeytinin türüne göre elde edilen zeytinyağının karakteristik aromasıdır. Acılık, zeytinyağının baharatımsı tadı olarak nitelendirilir, biber acılığı değil, bitter çikolata veya roka acılığı olarak düşünülebilir. Yakıcılık ise yağın boğazda bıraktığı yakma hissini ifade eder.

Bu özelliklerin zeytinyağında bulunması, yağın kötülüğünü değil besin değeri ve niteliği açısından zenginliğini yansıtmaktadır.

Sağlık İçin Sabah Aç Karnına Günde Ne Kadar Zeytinyağı Tüketmeliyim?

Elbette bu konuda doktorunuza da danışarak ilerleyebilirsiniz. Ancak sabahları 20 ml olarak tüketmeniz yeterli olacaktır.

En İdeal Tüketim Süresi Ne Kadardır?

Isı, ışık ve oksijenle temas etmeyen bir yerde zeytinyağını maksimum 1 yıl içerisinde tüketmek faydalı olacaktır.

Zeytinyağının Dibindeki Tortu Neden Olur?

Zeytinden doğal yöntemler (sadece kırma,yoğurma, santrifüj gibi fiziksel ve mekanik etkiler)ile zeytinyağı elde edilirken bir miktar zeytin meyvesi partikülleri zeytinyağı içinde askıda kalır. Filtreden geçirilmiş yağın içinde ilk başta görünmeyecek kadar bulunan partiküller, 2-3 ay içerisinde konulan ambalajın (şişe-teneke) dibinde çamurumsu görüntü yaratacak etkide olur. Çoğu kişi bu şekilde eline geçmiş yağın bozulmuş, çürümüş, küflenmiş olduğunu düşünür. Halbuki zeytinyağının doğasında bu tortu vardır. Filtrelenmemiş natürel sızma ve yahut natürel zeytinyağı satın aldığınız takdirde, ambalajın dibinde oluşacak olan çamurumsu tortu çok normaldir, yağınız doğal bir zeytinyağıdır.

Zeytinyağını Nasıl Muhafaza Etmeliyim?

Zeytinyağını en iyi koruma yöntemi; hava almayan koyu renk veya tamamen mat cam şişelerde, güneş ışığı görmeyecek kuru ve serin bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmektir.

Bu sayede zeytinyağı daha uzun süre taze kalacaktır. Mevsim koşullarından dolayı zeytinyağını buzdolabında da saklayabilirsiniz ancak kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelidir çünkü zeytinyağı donabilir. Donup çözülmesi kalitesini etkilememektedir.

Tüm Sık Sorulan Sorular
Müşteri Deneyimleri