5000.00TL ve üstü alışverişlerinde KARGO HEDİYE! Detaylar >>

Protein Oranı Yüksek 3 Salata Tarifi!

Protein Oranı Yüksek 3 Salata Tarifi!
Protein Oranı Yüksek 3 Salata Tarifi!

Beslenmenizde salatalara daha çok yer vermek istiyor ama doyuruculuk konusunda endişe yaşıyorsanız, bol proteinli salata tarifleri tam size göre!

Sağlıklı ve hedef odaklı beslenmeye özen gösteren hemen herkesin en sık tükettiği yemek çeşitlerinden biri de şüphesiz salatalar! Zeytinyağı ve limonun uyumuyla tamamlanan, rengârenk sebzelerin ahenkle bir araya geldiği salatalar, güzel görüntülerine rağmen doyuruculuk anlamında çoğu zaman beklentilerin altında kalabiliyor. Bunun sebebi ise genellikle, salata tariflerinde protein kaynağı besinlere çok fazla yer verilmemesi…

Fakat proteinli salata tarifleri ile doyurucu, aynı zamanda bir o kadar da lezzetli salatalar yapmak çok basit! Bunun için ihtiyacınız olanlar ise çeşitli sebzeler, sevdiğiniz bir protein kaynağı ve lezzetin asıl tamamlayıcısı olan zeytinyağı… Artık salataları daha çok seveceksiniz!

 

Avokadolu Yumurta Salatası

Avokadolu Yumurta Salatası Malzemeleri

  • Yumurta (4 adet)
  • Avokado (1 adet)
  • Marul (5-6 yaprak)
  • Çeri domates (4 adet)
  • Salatalık (1 adet)
  • Maydanoz (1 tutam)
  • Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
  • Limon suyu (2 yemek kaşığı)
  • Karabiber (1 çay kaşığı)
  • Pul biber (1 çay kaşığı)
  • Tuz (1 tatlı kaşığı)

Avokadolu Yumurta Salatası Yapılışı

  • İlk olarak yumurtalarınızı küçük bir tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su koyun. Yumurtaları haşlamaya bırakın. Yumurtaların katı kıvamda olmasına özen gösterin.
  • Marulu, çeri domatesleri ve salatalıkları güzelce yıkayıp doğrayın. Kuruduktan sonra salata tabağınıza alın.
  • Avokadoyu bıçağınızla ortadan ikiye bölün, ardından çekirdeğini çıkarın ve iki tarafını da düz kesin. Avokadoları çıkarıp salata tabağınıza ekleyin.
  • Haşlanmış yumurtaları alıp bir kenarda soğutun. Soğuduktan sonra salata tabağınıza ekleyin. Son olarak karabiber, pul biber, tuz, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin. Güzelce karıştırın. Avokadolu yumurta salatanız hazır! (Servis etmeden önce üstüne maydanoz ilave edebilirsiniz.)
  •  

Tavuklu Izgara Hellimli Salata

Tavuklu Izgara Hellimli Salata Malzemeleri

  • Tavukgöğsü (200 gram)
  • Hellim peyniri (100 gram)
  • Marul (4-5 yaprak)
  • Çeri domates (8 adet)
  • Maydanoz (1 tutam)
  • Ceviz içi (1 avuç)
  • Zeytinyağı (5 yemek kaşığı)
  • Limon suyu (2 yemek kaşığı)
  • Karabiber (1 çay kaşığı)
  • Kırmızı toz biber (1 çay kaşığı)
  • Tuz (1 çay kaşığı)

Tavuklu Izgara Hellimli Salata Yapılışı

  • Tavukları jülyen bir şekilde doğrayın ve geniş bir kaba alın.
  • Jülyen doğranmış tavukların üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyin, iyice karıştırın.
  • Ardından tavukları yağsız tavada arkalı önlü kızartın. Tavuklar kızardıktan sonra ocağın altını kapatın ve tavukları bir kenara alın.
  • Marulu, çeri domates ve maydanozu iyice yıkadıktan sonra doğrayın. Ardından cevizleri ince ince kesin. Hepsini salata tabağınıza koyun.
  • Küçük bir kâseye 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı limon suyu, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ardından bu karışımı biraz önce hazırladığınız salata tabağınıza dökerek tüm malzemeleri güzelce harmanlayın.
  • Kısık ateşte ısıttığınız tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin. Ardından hellim peynirlerini ızgara etmeye başlayın. Hellim peynirleri yumuşadıktan ve üstleri kızardıktan sonra tavadan alın.
  • Son olarak, tüm malzemelerinizin olduğu salata tabağınıza tavukları ve ızgara hellimleri ekleyin. Servis öncesi üstüne biraz ceviz serpmeyi de ihmal etmezsiniz, değil mi?

 

Nohutlu Vegan Salata

Nohutlu Vegan Salata Malzemeleri

  • Haşlanmış nohut (3 su bardağı)
  • Çeri domates (8 adet)
  • Marul (4-5 yaprak)
  • Salatalık (1 adet)
  • Kırmızıbiber (1 adet)
  • Kırmızı soğan (½ adet)
  • Zeytinyağı (4 tatlı kaşığı)
  • Limon (1 adet)
  • Kavrulmuş susam (2 yemek kaşığı)
  • Roka (1 tutam)
  • Dereotu (1 tutam)
  • Sumak (1 tatlı kaşığı)
  • Karabiber (2 çay kaşığı)
  • Tuz (1 çay kaşığı)

Nohutlu Vegan Salata Yapılışı

  • Tüm sebzeleri iyice yıkayıp küçük küçük doğrayın.
  • Geniş bir salata kâsesine haşlanmış nohutu ve doğranmış sebzeleri koyun.
  • Küçük bir kâseye bir limonun suyunu, 4 tatlı kaşığı zeytinyağını, tuzu, karabiberi ve sumağı ekleyin. İyice karıştırın. Ardından bu karışımı salata tabağınıza ekleyin ve tüm malzemeleri harmanlayın.
  • Son olarak salata tabağınızın üstüne kavurduğunuz susamları, roka ve dereotunu ekleyin. Hem gözünüzü hem midenizi doyuracak vegan salatanız hazır!
Blog Tüm Blog İçerikleri
Sık Sorulan Sorular
Naturel Sızma Zeytinyağı Nedir?

Natürel sızma zeytinyağı %0.8 serbest yağ asidi oranının altında üretilen zeytinyağıdır.

Kaliteli natürel sızma zeytinyağının International Olive Council’e (IOC) göre üç pozitif özelliği vardır; meyvemsilik, acılık ve yakıcılık. Meyvemsilik, zeytinin türüne göre elde edilen zeytinyağının karakteristik aromasıdır. Acılık, zeytinyağının baharatımsı tadı olarak nitelendirilir, biber acılığı değil, bitter çikolata veya roka acılığı olarak düşünülebilir. Yakıcılık ise yağın boğazda bıraktığı yakma hissini ifade eder.

Bu özelliklerin zeytinyağında bulunması, yağın kötülüğünü değil besin değeri ve niteliği açısından zenginliğini yansıtmaktadır.

Sağlık İçin Sabah Aç Karnına Günde Ne Kadar Zeytinyağı Tüketmeliyim?

Elbette bu konuda doktorunuza da danışarak ilerleyebilirsiniz. Ancak sabahları 20 ml olarak tüketmeniz yeterli olacaktır.

En İdeal Tüketim Süresi Ne Kadardır?

Isı, ışık ve oksijenle temas etmeyen bir yerde zeytinyağını maksimum 1 yıl içerisinde tüketmek faydalı olacaktır.

Zeytinyağının Dibindeki Tortu Neden Olur?

Zeytinden doğal yöntemler (sadece kırma,yoğurma, santrifüj gibi fiziksel ve mekanik etkiler)ile zeytinyağı elde edilirken bir miktar zeytin meyvesi partikülleri zeytinyağı içinde askıda kalır. Filtreden geçirilmiş yağın içinde ilk başta görünmeyecek kadar bulunan partiküller, 2-3 ay içerisinde konulan ambalajın (şişe-teneke) dibinde çamurumsu görüntü yaratacak etkide olur. Çoğu kişi bu şekilde eline geçmiş yağın bozulmuş, çürümüş, küflenmiş olduğunu düşünür. Halbuki zeytinyağının doğasında bu tortu vardır. Filtrelenmemiş natürel sızma ve yahut natürel zeytinyağı satın aldığınız takdirde, ambalajın dibinde oluşacak olan çamurumsu tortu çok normaldir, yağınız doğal bir zeytinyağıdır.

Zeytinyağını Nasıl Muhafaza Etmeliyim?

Zeytinyağını en iyi koruma yöntemi; hava almayan koyu renk veya tamamen mat cam şişelerde, güneş ışığı görmeyecek kuru ve serin bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmektir.

Bu sayede zeytinyağı daha uzun süre taze kalacaktır. Mevsim koşullarından dolayı zeytinyağını buzdolabında da saklayabilirsiniz ancak kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelidir çünkü zeytinyağı donabilir. Donup çözülmesi kalitesini etkilememektedir.

Tüm Sık Sorulan Sorular
Müşteri Deneyimleri