5000.00TL ve üstü alışverişlerinde KARGO HEDİYE! Detaylar >>

Zeytinyağı ile Yapabileceğiniz Bilinmeyen İki Lezzet!

Zeytinyağı ile Yapabileceğiniz Bilinmeyen İki Lezzet!
Zeytinyağı ile Yapabileceğiniz Bilinmeyen İki Lezzet!

Zeytinyağının faydalarını saymakla bitiremeyiz. Sıvı altın olarak bilinen bu harika lezzet mezeleri, salataları enfes hale getirdiği gibi yemeklerinize de muhteşem bir tat katıyor. Yapay koşullarda yapılmış zeytinyağları sağlığınıza olumsuz etkilerde bulunabileceğinden dolayı yemeklerinizde ve normal yaşamınızda her zaman natürel sızma zeytinyağı kullanımını öneriyoruz.

İşte natürel sızma zeytinyağı ile yapabileceğiniz sofralarınızı süsleyecek Balkabağı Sin konta ve Zeytinyağlı Elma Dolması tarifleri ;

 

Balkabağı Sin konta:

  • 3 dilim Balkabağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 7 yemek kaşığı natürel sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çimdik karabiber
  • Yoğurt


Balkabağını dilim dilim, soğanlarımızı da yarım ay şeklinde doğradıktan sonra bir borcama yerleştiriyoruz. Daha sonra baharatlandırmasını yaparak üzerine zeytinyağını ekleyip iyice ürünlerin birbirine işlemesi için borcamın içinde karıştırıyoruz. Bu hazırladığımız ürüne 180 derecelik bir fırında yaklaşık 35 dakika pişirme işlemi uyguluyoruz. Son olarak fırından çıkardığımız bu tarifsiz lezzeti servis tabağına alıp üzerine çırpılmış yoğurdumuzu ekleyerek servis ediyoruz. Tercih ederseniz üzerini zeytinyağı ve pul biberle de süsleyebilirsiniz.

 

Zeytinyağlı Elma Dolması:

  • 4 adet ekşi elma
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı pirinç
  • 1 soğan
  • Kıyılmış maydanoz
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı taze nane
  • 1 çimdik şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ¼ yenibahar
  • su
  • ⅓ tarçın (dilerseniz)


Soğanları küp küp doğradıktan sonra pembeleşinceye kadar zeytinyağı eşliğinde kavurun. Pembeleştikten sonra dolmalık fıstıkları ekleyin. Çok az bir süre sonra pirincinizi ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra baharatları, şekeri, kuş üzümü, limon suyu ve yarım bardak suyu ilave edip pirinci kısık ateşte pişirin. Ocağı kapattıktan sonra yeşillikleri karışımın içine ilave edin. Elmaları üst kısmı kapak olacak şekilde kesin ve içlerini oyun. Oyduğunuz elmaların içine içi için hazırladığınız pirinçleri koyun ve elmanın üst kısmını keserek hazırladığınız kapakları üzerine kapatın. Elmalarınızı fırın kabına dizdikten sonra içerisine 1 su bardağı su ilave edin ve 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.


Afiyet Olsun...

Blog Tüm Blog İçerikleri
Sık Sorulan Sorular
Naturel Sızma Zeytinyağı Nedir?

Natürel sızma zeytinyağı %0.8 serbest yağ asidi oranının altında üretilen zeytinyağıdır.

Kaliteli natürel sızma zeytinyağının International Olive Council’e (IOC) göre üç pozitif özelliği vardır; meyvemsilik, acılık ve yakıcılık. Meyvemsilik, zeytinin türüne göre elde edilen zeytinyağının karakteristik aromasıdır. Acılık, zeytinyağının baharatımsı tadı olarak nitelendirilir, biber acılığı değil, bitter çikolata veya roka acılığı olarak düşünülebilir. Yakıcılık ise yağın boğazda bıraktığı yakma hissini ifade eder.

Bu özelliklerin zeytinyağında bulunması, yağın kötülüğünü değil besin değeri ve niteliği açısından zenginliğini yansıtmaktadır.

Sağlık İçin Sabah Aç Karnına Günde Ne Kadar Zeytinyağı Tüketmeliyim?

Elbette bu konuda doktorunuza da danışarak ilerleyebilirsiniz. Ancak sabahları 20 ml olarak tüketmeniz yeterli olacaktır.

En İdeal Tüketim Süresi Ne Kadardır?

Isı, ışık ve oksijenle temas etmeyen bir yerde zeytinyağını maksimum 1 yıl içerisinde tüketmek faydalı olacaktır.

Zeytinyağının Dibindeki Tortu Neden Olur?

Zeytinden doğal yöntemler (sadece kırma,yoğurma, santrifüj gibi fiziksel ve mekanik etkiler)ile zeytinyağı elde edilirken bir miktar zeytin meyvesi partikülleri zeytinyağı içinde askıda kalır. Filtreden geçirilmiş yağın içinde ilk başta görünmeyecek kadar bulunan partiküller, 2-3 ay içerisinde konulan ambalajın (şişe-teneke) dibinde çamurumsu görüntü yaratacak etkide olur. Çoğu kişi bu şekilde eline geçmiş yağın bozulmuş, çürümüş, küflenmiş olduğunu düşünür. Halbuki zeytinyağının doğasında bu tortu vardır. Filtrelenmemiş natürel sızma ve yahut natürel zeytinyağı satın aldığınız takdirde, ambalajın dibinde oluşacak olan çamurumsu tortu çok normaldir, yağınız doğal bir zeytinyağıdır.

Zeytinyağını Nasıl Muhafaza Etmeliyim?

Zeytinyağını en iyi koruma yöntemi; hava almayan koyu renk veya tamamen mat cam şişelerde, güneş ışığı görmeyecek kuru ve serin bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza etmektir.

Bu sayede zeytinyağı daha uzun süre taze kalacaktır. Mevsim koşullarından dolayı zeytinyağını buzdolabında da saklayabilirsiniz ancak kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelidir çünkü zeytinyağı donabilir. Donup çözülmesi kalitesini etkilememektedir.

Tüm Sık Sorulan Sorular
Müşteri Deneyimleri